Hei, olen Katja, Valviran rekisteröimä jalkojenhoitaja.

Jalkojen parissa olen työskennellyt jo vuodesta v.1987 valmistuttuani kosmetologiksi. Jalkojen terveys alkoi kiinnostamaan minua yhä enemmän ja lisätiedon jano sai minut hakeutumaan jalkojenhoitaja koulutukseen Helsingin IV terveydenhuolto-oppilaitokseen, josta valmistuin vuonna 1992. Koulutus antoi loistavat valmiudet lähteä tekemään tätä antoisaa jalkojenhoitotyötä.


Olen aina halunnut palvella asiakkaita mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.  Tämä tarkoittaa myös jatkuvaa kouluttautumista. Olen suorittanut Helsingin AMK Stadiassa (nyk. Metropolia) avoimen ammattikorkeakoulun opinnot/sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, Jalkaterapian koulutusohjelma. 1.8.2002 -31.12.2004.

Toiminnallinen anatomia, Liikuntakyvyn arviointi, anatomian ja fysiologian johdanto, Hermoston anatomia ja fysiologia, Yleinen anatomia ja fysiologia, Toiminnallinen harjoittelu, Toiminnallinen harjoittelu I – II, Tuki- ja liikuntaelimistön anatomia. Jalkaterapia opintoja on kertynyt yhteensä siis 14 ov

Anatomia, palpointi ja mobilisointi 6-7.11.2009, Helsinki

Muut koulutukset / kurssit:

  • Biomekaanisesti tasapainotetut tukipohjalliset 1995, Helsinki
  • Orthofeet Seminars Foot biomechanics and orthotic therapy  1996, Helsinki
  • Diabetesjalkaseminaari 1997,1998 ,1999Helsinki
  • Kansainvälinen jalkaseminaari, Jalkaterän ortopediset ongelmat sekä urheiluvammat, diagnoosi, tutkimus ja hoitomenetelmät 23-24.9.2000, Helsinki
  • Lämpöpohjallisten tekemisen jatkokurssi 2003, Vahto
  • Alaraajojen Symptoms & Signs- koulutus, 2003 Helsinki
  • Matalalämpömuovien käyttö jalkaterapiassa. Yksilöllisten tukien / lastojen valmistus 2006, Helsinki
  • Diabetesliiton-, Suomen jalkojenhoitaja- ja jalkaterapeuttiliiton sekä Suomen haavanhoito yhdistyksen koulutuksiin olen osallistunut useasti näiden vuosien aikana.

Terveydenhuollon ammattilaisena työtäni ohjaa näyttöön perustuvaa hoitotyö. Asiakkaitteni jalkojen terveyttä ja toimintakykyä edistävä jalkojenhoito ja jalkaterapia ei ole vain jalkojen perushoitoa. Pyrin selvittämään syyt ongelmille, jotta ongelmat eivät toistuisi ja niiden paheneminen saadaan estettyä.


Työni ei onnistuisi, ellei ympärilläni olisi verkostoa myös terveydenhuoltoon, ortopedisiin pajoihin ja suutareihin sekä jalkineliikkeisiin. Monien jalkaogelmien hoito vaatii monialaista yhteistyötä. Tunnen Tampereen ja Pirkanmaan hoitokäytänteitä, jolloin minun on helppo ohjata asiakkaani jatkohoitoihin tarvittaessa.

Jalkahoitola Katja Krigsman

Hämeenkatu 13 bA 5. krs  • 33100 Tampere

Puh. 0400 835 810posti@jalkojenhoitaja.fiVaraa aikasi netistä